Cesta za zdravším, veselším a úspešnejším JA

ID-100227276

obrázok so súhlasom moggara12 / FreeDigitalPhotos.net

Úryvok z knihy Cesta za zdravším, veselším a úspešnejším JA – Ján Hubinský:

Chov zvierat pre ľudskú konzumáciu je tá najnerozumnejsšia, najnevhodnejšia a životnému prostrediu tá najškodlivejšia metóda, aká len môže byť.

Vedeli ste, že musíme vyprodukovať oveľa viac potravinových zásob na uživenie zvierat chovaných pre našu spotrebu, ako pre nás – ľudí samotných???

 

V Amerike až 80% kukurice, 80% obilnín a až 95% ovsa spotrebujú chovné zvieratá!

Až 87% všetkej poľnohospodárskej pôdy je určenej na chov zvierat, ktoré jeme!!! To je takmer polovica celkovej americkej rozlohy!!!

90% všetkých vylesňovaní je kvôli našej chuti na hovädzie mäso!!!

260 miliónov árov bolo zničených kvôli týmto našim potrebám!!!

A každý ďalší ár zmizne každých 8 sekúnd!!!

Až 2/3 všetkej úrody sa vyváža do krajín ako Brazília, či do zruinovaných pralesov Amazonu, kde sa ňou živí dobytok a lacné mäso sa potom vracia nazad do krajiny!!!

Každý jeden hamburger má za obeť 67 m2 dažďového pralesa.

Je veľmi smutné, že vždy je dosť potravy pre chov zvierat na mäso, mlieko a iné živočíšne produkty, no nie je dosť pre milióny ľudí, ktorí zomierajú hladom!!!

Ničením pralesov a stromov ničíme pľúca sveta, zároveň ich nahrádzame plynmi všetkého chovaného dobytka, lepšie vysvetlené, naša chuť na hovädzie mäso je jednou z najhlavnejších príčin globálneho otepľovania!!!

Chov stoviek miliónov kusov dobytka na celom svete vytvára viac živočíšnych a škodlivých plynov, ako všetky autá, kamióny, lietadlá a lode celého sveta dokopy!!!

Produkcia 2 hamburgerov má za následok toľko vzniknutého oxidu uhličitého ako 3-hodinová jazda autom!!!

Ak by každý človek nejedol mäso aspoň jeden deň v týždni, malo by to rovnaký efekt, ako keby zmizlo 8.000.000 áut z ciest!!!

Veľká väčšina expertov je zameraná na oxid uhličitý, no sú tu aj iné plyny a hlavne METÁN, ktorý obrovskou mierou prispieva ku globálnemu otepľovaniu!!!!

Metán je asi 20-krát silnejší vo vytváraní tepla ako oxid uhličitý!!! Preto je metán zodpovedný za takmer polovicu škody globálnym otepľovaním spôsobeným človekom.

A číslo jeden vo vzniku metánu je chov zvierat pre ľudskú potrebu!!!

Knihy a prednášky od Jána Hubinského

Regenračné centrum

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
5 224 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme