Vyše 100 mŕtvych po očkovaní dojčiat hexavakcínou

digitalart

obrázok so súhlasom digitalart / FreeDigitalPhotos.net

Pamätáte sa na tie slávne časy, kedy sa ešte nehovorilo o možných prípadoch poškodenia po očkovaní? Keď ešte lekári neboli zvyknutí nahlasovať reakcie, iba ak by očkovaný človek pred ich zrakom bezprostredne po zaočkovaní vybuchol, aby si lekár spomenul na svoju zákonnú povinnosť?

Nie je to tak dávno.

Bolo to v roku 2003, keď večer, v deň zaočkovania Hexavac-om (vtedajšia hexavakcína), zomrelo v Korutánsku dieťa.

Informoval som sa na Ministerstve zdravotníctva, a dozvedel som sa, že v celej krajine dovtedy NEBOLI hlásené ŽIADNE podozrenia na NEŽIADUCI VEDĽAJŠÍ ÚČINOK. Ani na ľahký ani na ťažký: VÔBEC ŽIADNY.

A v Nemecku bola situácia podobná. Zo štúdie Výskumného ústavu Paula Ehrlicha vyplýva, že zo siedmych úmrtí, ktoré nasledovali v časovej následnosti po očkovaním, bolo hlásené úradom iba JEDNO (zdroj: Kries a kol., 2005, http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15602672?ordinalpos=44&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum).

Na zasadnutí Európskej liekovej agentúry, ktoré bolo zvolané na základe úmrtí z apríla 2003 po Hexavacu, sa diskutovalo o možnej súvislosti s očkovaním práve na základe piatich úmrtí (úmrtie v Korutánsku a štyri v Nemecku). Viac sa nevedelo. A zo štyroch nemeckých prípadov hlásil hneď tri jeden jediný lekár.

Toto sa teraz zásadne zmenilo. Aspoň v Nemecku sa zrejme disciplína v hlásení účinkov značne zlepšila. Vidieť to v databáze Výskumného ústavu Paula Ehrlicha, v ktorej je do roku 2007 registrovaných teraz už vyše 100 úmrtí, ktoré vznikli v časovej následnosti po podaní hexavakcíny.

To však samozrejme neznamená, že tieto úmrtia boli aj vakcínou zapríčinené. Ale teraz máme prinajmenšom možnosť lepšie preskúmať podozrivé prípady na možné spoločné reakcie a výsledky testov.

Po stiahnutí kontroverznej vakcíny Hexavac z trhu v septembri 2005 je teraz pre očkovanie dojčiat hexavakcínou k dispozícii iba Infanrix Hexa.

A vďaka zvýšenej disciplíne lekárov je už teraz nahlásený viac ako dvojnásobok úmrtí po očkovaní Infanrix Hexa (69 prípadov) ako po Hexavac-u (32 prípadov).

Výskumný ústav Paula Ehrlicha presne stanovuje, ktoré podozrivé prípady musia byť hlásené a ktoré nie:

Ktoré reakcie na očkovanie nemusia byť nahlásené?

  • Prechodné lokálne a celkové reakcie, ktoré sa dajú považovať za vysporiadavanie sa organizmu s vakcínou.
  • Príznaky choroby, ktoré majú zjavne inú príčinu ako očkovanie.

A k tomu ešte dodáva:

Pre včasné rozoznanie príznakov je preto veľmi žiaduce, aby boli hlásené aj zdravotné problémy, ktoré by mohli byť síce v časovej, i keď možno nie v príčinnej súvislosti s očkovaním.

Popisujem to tu preto, že ešte stále existujú prominentní experti na očkovanie, ktorí verejne zastávajú opačný názor, a tým chcú aj naďalej ponechať rozhodnutie, či ide naozaj o príčinnú súvislosť nežiaduceho účinku s očkovaním, na lekároch. Jednoznačne však NIE JE úlohou lekárov, vykonávať celkovú diagnostiku , resp. čakať s hlásením dovtedy, kým v podozrivých prípadoch dôjde k nejakým výsledkom z celkovej diagnostiky!

Preto je dôležité, aby rodičia boli oboznámení a u lekára trvali na vykonaní hlásenia. Nevyplnenie hlásenia je dokonca trestné!

Len svedomitým hlásením podozrivých prípadov sa môžu očkovacie látky neustále vylepšovať a môžu byť zaznamenané aj veľmi ojedinelé komplikácie.

Väčšina úmrtí je v evidencii obyvateľov zaznamenaná ako „náhla smrť dieťaťa“. Čiže ako náhle úmrtie v prvom roku života, ktoré sa nedá vysvetliť a zvyčajne nastane v spánku bez predošlého varovania. Niektoré diagnózy z hlásení SIDS však znejú naozaj bizarne. Napríklad prípad popisujúci anafylaktickú reakciu so zástavou dýchania bezprostredne po očkovaní. Alebo keď dieťa po očkovaní nápadne zbledne, vyvráti oči, kričí a v ten istý deň umrie.

V každom prípade som zvedavý na výsledky štúdie TOKEN, v ktorej budú zahrnuté všetky úmrtia v Nemecku vo veku 1 až 24 mesiacov. Tam by sa malo preukázať, či je zvýšené riziko „náhleho úmrtia dojčiat“ alebo ostatných úmrtí v časovej následnosti po očkovaní. A ak áno, tak o koľko je toto riziko zvýšené.

Štúdia TOKEN začala v lete 2005 ako priama reakcia na podozrivé prípady v súvislosti s vakcínou Hexavac. Prvé výsledky by mali byt podľa Výskumného ústavu Roberta Kocha uverejnené ešte tento rok – ak bude dodržaný plán.

Štatistika úmrtí po Infanrix-hexa

Rok Počet hlásených úmrtí
1998 1
2000 1
2001 5
2002 4
2003 4
2004 13
2005 12
2006 13
2007 9

ŠTYRI úmrtia nastali ešte v deň očkovania, SEDEM úmrtí deň po očkovaní. TRIDSAŤ úmrtí nastalo 2 až 4 dni po očkovaní.

41 z 62 nahlásených úmrtí sa teda udialo v bezprostrednej časovej blízkosti k termínu očkovania.

V júni 2004 bola vyššie citovaná práca Rüdigera von Kriesa odoslaná do časopisu a skúmala 8 úmrtí po Infanrixe Hexa.

Všetky sa udiali v období do roku 2003.

V súčasnosti sa pre toto obdobie v databáze nachádza už 15 úmrtí po Infanrixe Hexa.

7 úmrtí bolo teda hlásených neskôr a nemohli byť preto do štúdie zahrnuté.

Nedávno som dostal od Inštitútu Roberta Kocha správu, že vydanie štúdie TOKEN sa dá očakávať až v prvom štvrťroku 2009.

Medzičasom však bol termín zverejnenia štúdie posunutý na neskôr.

Na webovej stránke štúdie TOKEN teraz píšu, že výsledky môžeme očakávať v polovici roku 2009.

Lob der Krankheit – 19.IV.2008 – Bert Ehgartner

 

Pôvodný článok „Mehr als 100 Todesfälle nach Säuglings-Sechsfachimpfung“

z nemčiny preložila Andrea Laca a jazykovo upravil Ing. Marián Fillo.

Zdroj : slobodaVockovani.sk

Tu si môžete vybrať knihy o očkovaní alebo prednášku na cd Protiprávnosť a negatívné následky povinného očkovania, týkajúce sa nebezpečenstiev očkovania.

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
4 751 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme